Dlaczego aplikacja prosi o lokalizację przez cały czas
Bez tej zgody nagrywanie zatrzyma się, gdy telefon się zablokuje. Aplikacja zbiera lokalizację w tle tylko podczas nagrywania uruchomionego przez Ciebie.
- Na Androidzie, przy pierwszym otwarciu wykładania tropu, zobaczysz Dostęp do lokalizacji. Stuknij Dalej, a w oknie systemu wybierz zgodę podczas korzystania z aplikacji. Na iPhonie od razu pyta system.

- Gdy zaczniesz nagrywać, pojawi się Lokalizacja w tle. Stuknij Dalej i na następnym ekranie wybierz Zezwól zawsze.

- Wróć do aplikacji. Nagrywanie już działa także przy zgaszonym ekranie.
Gdy stukniesz Nie teraz
Trop dalej się nagra, ale tylko przy włączonym ekranie. Ekran nie zgaśnie sam podczas nagrywania.
Ślad trafia tylko do Twojego konta i do osób z Twojego treningu.
